۳ عامل بروز سرطان ها / روش هاي طبخ گوشت و تاثير آن بر بروز سرطان

۶ بازديد

هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و مدير واحد مترجم در انستيتوي تحقيقات غذا و غذا در كشور مي گويند ، غذاي ناسالم ، كم تحركي و اضافه وزن علت حدود يك چهارم تا يك سوم سرطان است ، گفت: آنها مي تواند به جلوگيري از سرطان كمك كند. دكتر مرجان عجمي در مصاحبه …

۳ عامل بروز سرطان ها / روش هاي طبخ گوشت و تاثير آن بر بروز سرطان https://livemag.ir/2021/03/۳-عامل-بروز-سرطان-ها-روش-هاي-طبخ-گوشت-و-ت/ https://livemag.ir/2021/03/۳-عامل-بروز-سرطان-ها-روش-هاي-طبخ-گوشت-و-ت/#respond مجله زنده خبري Mon, 08 Mar 2021 03:37:11 0000 اجتماعي https://livemag.ir/2021/03/۳-عامل-بروز-سرطان-ها-روش-هاي-طبخ-گوشت-و-ت/ هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و مدير واحد مترجم در انستيتوي تحقيقات غذا و غذا در كشور مي گويند ، غذاي ناسالم ، كم تحركي و اضافه وزن علت حدود يك چهارم تا يك سوم سرطان است ، گفت: آنها مي تواند به جلوگيري از سرطان كمك كند. دكتر مرجان عجمي در مصاحبه …

هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و مدير واحد مترجم در انستيتوي تحقيقات غذا و غذا در كشور مي گويند ، غذاي ناسالم ، كم تحركي و اضافه وزن علت حدود يك چهارم تا يك سوم سرطان است ، گفت: آنها مي تواند به جلوگيري از سرطان كمك كند.

دكتر مرجان عجمي در مصاحبه با مجله زنده خبري با رجوع به وي گفت: سرطان كه با رشد غيرطبيعي و كنترل نشده سلول همراه است و گاهي به بافتهاي مجاور حمله مي كند ، مي تواند از برخي تركيبات فعال فعال در مواد غذايي جلوگيري كرده يا حداقل ايجاد شود. كند باشيد تركيبي از عوامل ژنتيكي ، محيطي و سبك زندگي ممكن است در سرطان نقش داشته باشد. طبق گزارش موسسه جهاني تحقيقات سرطان ، حدود يك چهارم تا يك سوم سرطان ها به دليل رژيم غذايي ناسالم ، كم تحركي و اضافه وزن است كه با اتخاذ يك سبك زندگي سالم مي توان از بروز اين بيماري جلوگيري كرد. كنترل وزن ، انتخاب مناسب رژيم غذايي و فعاليت بدني مهمترين عواملي هستند كه مي توانند براي كاهش خطر سرطان انجام دهند.

وي افزود: ايجاد يك رژيم غذايي خوب و علمي با هنرمندي و مهارت همراه است ، مهارتي كه با رعايت اصل تنوع ، تعادل و استفاده كنيد. “از هر 5 گروه غذايي ، از جمله نان و غلات با تمركز بر غلات سبوس دار و نان هاي سبوس دار ، ميوه ها و سبزيجات با رنگ هاي مختلف ، گوشت بدون چربي و پروتئين هاي گياهي مانند حبوبات ، لبنيات كم چرب ، آجيل و دانه ها تهيه شده و شكر ، شكر ، نمك ، منابع چربي هاي اشباع مانند چربي هاي حيواني ، باطله ، كره پاستوريزه و چربي هاي ترانس مانند روغن هاي گياهي نيمه جامد و روغن نباتي مي توانند از سرطان جلوگيري كنند.

عجمي ادامه داد: لازم به ذكر است كه چربي بدن از نظر متابوليكي فعال است و استروژن و پروتئين هايي توليد مي كند كه باعث افزايش سطح انسولين و افزايش هورمون هايي مي شود كه باعث التهاب در بدن مي شوند. افزايش سطح انسولين با سرطان آندومتر ، پانكراس ، كلون و پستان ارتباط دارد. هرچه چاقي بيشتر طول بكشد ، احتمال ابتلا به سرطان نيز بيشتر است. كربوهيدرات هاي ساده مانند قند باعث افزايش سطح انسولين ، فاكتورهاي رشد و IGF1 مي شوند كه مي تواند به افزايش بروز سرطان كمك كند.

نياز به انطباق رژيم غذايي بر اساس پروتئين هاي گياهي

وي گفت: پروتئين بسته به منبع و ميزان كل كالري دريافتي از رژيم غذايي مي تواند خطر سرطان را افزايش يا كاهش دهد. توصيه مي شود رژيم هاي غذايي مبتني بر پروتئين گياهي تنظيم و مورد استفاده قرار گيرند. مصرف گوشت هاي فرآوري شده دودي ، نمك ها و مواد نگهدارنده مانند نيترات ها خطر توليد نيتروزآمين ها و نيتروز آميدها را كه جهش زا و سرطان زا هستند و ممكن است با سرطان ، به ويژه سرطان روده بزرگ مرتبط باشند ، افزايش مي دهد. برخي مطالعات نشان مي دهد كه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادي كه 50 گرم گوشت فرآوري شده (معادل يك هات داگ) در روز مصرف مي كنند 18 درصد افزايش مي يابد. خوردن گوشت قرمز همچنين خطر سرطان روده بزرگ ، لوزالمعده و پروستات را افزايش مي دهد.

انواع روش هاي پخت گوشت و تأثير آنها در بروز سرطان

عجمي با اشاره به روشهاي مختلف پخت گوشت و تأثير آنها در بروز سرطان ، گفت: پخت گوشت و سرخ كردن آن در دماي بالاتر از 204 درجه سانتيگراد مي تواند آمين هاي معطر چند حلقه اي توليد كند كه يكي از مواد سرطان زا است. جالب است بدانيد كه به ترتيب با بو دادن ذغال ، شعله هاي گاز و اجاق گاز خطر به دست آوردن تركيبات سرطان زا كاهش مي يابد. همچنين ، مرغ كبابي نسبت به گوشت كبابي تركيبات معطر كمتري توليد مي كند.

وي گفت: “رژيم هاي گياهي مي توانند از بروز سرطان جلوگيري كنند. رژيم هاي غذايي با فيبر بالا خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش مي دهند.” فيبر بيشتر باعث سيري بيشتر و در نتيجه چاقي كمتر مي شود. كاهش بافت چربي ممكن است با كاهش توليد عوامل التهابي و كاهش خطر ابتلا به سرطان همراه باشد. مصرف بيشتر آنتي اكسيدان ها ، پلي فنل ها و ويتامين هاي C ، E و سلنيوم نيز مي تواند به كاهش خطر سرطان كمك كند. كپسايسين ، ماده موثره فلفل قرمز ، خاصيت سركوب تومور و ضد سرطان دارد كه مي تواند به كاهش بروز سرطان كمك كند.

عجمي همچنين گفت كه كاتچين ها كه از نوع پلي فنل هاي طبيعي موجود در چاي سبز هستند ، همچنين داراي خواص آنتي اكسيداني بسيار قوي هستند. يك مطالعه ده ساله كوهورت نشان داد كه مصرف 10 فنجان چاي سبز در روز مي تواند خطر ابتلا به سرطان را 7.7 سال براي زنان و 3.2 سال را براي مردان كاهش دهد. ليكوپن ، يكي از كاروتنوئيدهاي موجود در گوجه فرنگي ، هندوانه و گريپ فروت و ايجاد رنگ قرمز اين مواد غذايي ، در برابر بسياري از بدخيمي ها از جمله سرطان پروستات اثر محافظتي دارد.

دانشكده علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اينكه يك رژيم غذايي متنوع و متعادل كه اساساً بر اساس غذاهاي گياهي توصيه مي شود ، توصيه مي شود ، گفت: حداقل دو تا 2.5 فنجان ميوه و سبزيجات در روز بخوريد. غلات كامل را با كربوهيدرات هاي تصفيه شده ساده جايگزين كنيد و مصرف گوشت هاي فرآوري شده ، شكر ، شكر ، نمك و چربي را محدود كنيد. حداقل 150 دقيقه در هفته آب فراوان بنوشيد و ورزش كنيد.

انتهاي پيام

https://livemag.ir/2021/03/۳-عامل-بروز-سرطان-ها-روش-هاي-طبخ-گوشت-و-ت/feed/ 0

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.